Здравословното състояние на черногорския министър на образованието, науката, културата и спорта Весна Братич рязко се е влошило, докато е била на посещение в София. Това съобщи БГНЕС.


Ведна Братич подписа с проф. Минеков програма за културно сътрудничество, Снимка: БГНЕС

В момента тя е настанена за лечение, съобщи държавната телевизия в Черна Гора.

Братич е пристигнала в българската столица в понеделник, но поради рязкото влошаване на състоянието ѝ тя се намира от вторник в болница.


Весна Братич, Снимка: Getty Images

Информацията бе потвърдена и от председателя на черногорския парламент Алекса Бечич.

Според официалната информация министърът на културата проф. Велислав Минеков и министърът на образованието, науката, културата и спорта на Черна гора Весна Братич са подписали Програма за сътрудничество в областта на културата за периода 2021-2023 г.

Церемонията се е състояла в Министерството на културата на 27 юли, вторник, а Весна Братич е на работно посещение в страната ни по покана на министър Минеков.

На официалната церемония по подписването на Програмата са присъствали началникът на политическия кабинет на министъра на културата доц. д-р Борис Данаилов и директора на дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности” д-р Петър Миладинов. От черногорска страна присъстваха посланикът на Черна гора в Република България, г-жа Снежана Радович, Милица Кадович – държавен секретар в МОНКС и Ивана Калуджерович – съветник на министър Братич.

Какви са причините, довели до влошаване на здравето й, все още не е ясно.

Мнозина обаче коментираха, че ако Братич е повалена от COVID-19, то служебният културен министър Минеков и останалите от срещата трябва да бъдат карантинирани. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!