Министърът на отбраната хвърли бомба за хакерската атака, дошла от Русия

Отмъщава се за Кримския мост, Димитър Стоянов свърза взрива с кибератаките, които удариха редица сайтове на родни институции

"Сайтът на МО беше атакуван, имаше кибератака, беше отразена добре. Лично мое мнение е, че замесването на името на България във взрива на Кримския мост, заедно с кибератаките, са свързани действия. Това не е случайно.

Може би някой ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България затова, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка България не е е участвала нито във взрива, но в крайна сметка хакерската атака беше отбита успешно.

Проблем със сайта на МО, нямаше", заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в ефира на Нова тв.

Стоянов обяви, че има сигнали от Украйна, с които настояват страната ни да помогне с оръжие. „Имат определен списък с желания какво да им бъде предоставено от страните. Но пак казвам - България не разполага с толкова излишно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим способностите си”, категоричен е военният министър.

"България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме", каза още той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук