Мирослав Иванов: Мотивите за оставката на Минчев са страничка и половина

Аз не бих искал да бъда на мястото на избирателите на ИТН, каза заместник-председателят на парламента

Мирослав Иванов, заместник-председателят на парламента от „Продължаваме промяната“, който оцеля след искане за неговата оставка, коментира предстоящото обсъждане на оставката на председателя Никола Минчев.

„Както и в моя случай, искането за предсрочното освобождаване на Никола Минчев не е подкрепено от никакви разумни аргументи. Мотивите са около страничка и половина, подписите са 5 страници“, посочи той пред bTV

„По-важно е избирателите на ИТН как гледат на тази нова коалиция, на това ново мнозинство. Аз не бих искал да бъда на мястото на избирателите на ИТН“, заяви той.

Иванов посочи, че разчитам актуализацията на бюджета да се случи, защото той гарантира, че е бъдат имплементирани антикризисните мерки

„За съжаление този акт е поредният епизод на политическите игри, които се ръководят много умело от опитните играчи от ГЕРБ и ДПС. Това може би е една проба преди вота на недоверие. Искането за изслушване на министър Генчовска към НС не съдържаше посочване на документи, които следва да бъдат разгледани в изслушване“, заяви Иванов.

Той добави, че е имало гласуване и народните представители са решили заседанието да е открито.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!