Митева взе окончателно решение дали да е шеф на парламента

Смятам, че следващият председател на НС трябва да е избран от всички парламентарни групи, обяви тя

От Парламентарната група на ИТН дадоха кратко изявление по повод напускането на техния депутат Кирил Симеонов. Както БЛИЦ писа днес той от парламентарната трибуна заяви, че го е срам от вчерашното гласуване на партията му, а по-късно в кулоарите призна, че напуска парламентарната група.

Това ли е новият отцепник от партията на Слави БЛИЦ TV

С първо нашата група си остава стабилна. Ние сме ИТН и си оставаме такива. Това, което направи Кирил е негово право. Така го е усетил, така го е почувствал. Това заяви Тошко Йорданов. По думите му Симеонов си остава техен приятел.

Позицията ни остава същата, мнението ни остава същото, че това правителство се държи като ГЕРБ и по-лошо", каза Йорданов.

От своя страна Ива Митева коментира по-късно, че "Кирил Симеонов е мой приятел, аз вярвам в него и смятам, че ще остане в нашата парламентарна група", каза тя и допълни, че тя няма да е следващият шеф на парламента.

"Г-н Минчев се отърва. Мога само да му завиждам. Смятам, че следващият шеф на парламента трябва да е избран от всички парламентарни групи. Никой председател не го иска това и не знам кой колега би се нагърбил с тази работа. Има достатъчно време – 14 дни, дори да не може да се разберем за тези 14 дни, ще се разберем след това", призна тя.

По думите ѝ натискът от управляващите към ИТН е огромен.

"Затова беше това по-бързо искане за вот на недоверие. Пускани са проверки срещу мен, срещу г-н Каримански, в ДАНС. Съжалявам, но срещу мен няма да намерят нищо. Натискът е огромен. Аз искам да попитам коя е мафията, която си тръгва от коалицията. Защо ако бяхме мафията сами си тръгваме“, запита Митева.