Митов: Не виждам какво ги учудва тези хора в ПП, че ИТН иска да ги свали от власт

Господин Минчев, колкото и да ми е симпатичен, вчера не направи това, което трябваше да направи един председател на Народното събрание, смята депутатът

Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на която да се създаде. Не сме сключвали коалиционно споразумение с „Има такъв народ”. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Даниел Митов.

„Очевидно, след като част от управляващото мнозинство напусна управляващата коалиция, тази част в момента е решена да свали правителството. Това се е случвало многократно в историята на демокрациите и ще продължава да се случва. Не виждам какво ги учудва тези хора”, каза още Митов.

„Господин Минчев, колкото и да ми е симпатичен, вчера не направи това, което трябваше да направи един председател на Народното събрание. Очевидно е, че в един момент Никола Минчев е бил поставен пред избора дали да изпълнява повелята на министър-председателя, или да действа според правилника на парламента. И той избра да действа според волята на министър-председателя, което не му е работата”, заяви Митов.

„Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие“, допълни още Даниел Митов.