Младен Маринов: Разправата с българските полицаи започна днес

Според бившия вътрешен министър в 46-ото Народно събрание се установява диктатура

„За съжаление, българските полицаи и техните ръководители вече са предварително осъдени от трибунала, в който се превръща този състав на Народното събрание. Призивът ми да запазим достойнството на полицаите доведе до грубото погазване на демократичните начала и парламентаризма в България“, написа във фейсбук страницата си бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ – СДС Младен Маринов.

Повод за гневната му реакция е изключването му от комисията, която ще разследва както полицаите, така и абсолютно недоказаните обвинения за незаконно подслушване. Кандидатурата на Маринов, предложена от ПГ на ГЕРБ – СДС, бе отхвърлена в пълно противоречие с досегашната парламентарна практика.

„Явно, разправата с българските полицаи започна днес. Те нямат право на гласове в тяхна защита, когато съвестно изпълняват служебните си задължения“, категоричен е Маринов. 

Според него „тези, които разнасяха бесилки и ковчези из центъра София, палеха колегите със слама, замерваха ги с павета, удряха ги с железни пръти и им подготвяха коктейли „Молотов“, са готови да изпълнят обещанията си от миналото лято и да затрият българската полиция! Чрез диктатурата, която се установява в 46-ото Народно събрание.“

„Като законно избран народен представител заставам изцяло зад всички български полицаи, които достойно са изпълнявали и продължават да изпълняват конституционните си задължения да опазват живота на гражданите и обществения ред в Република България! Поемам ангажимент да направя всичко по силите си гласът на българския полицай да не бъде заглушен от диктата на Голямата подмяна!“, обещава Младен Маринов на своите колеги от полицията.