Фейсбук завря от коментари за Слави Трифонов, след като лидерът на „Има такъв народ“ написа две изречения в официалната си страница, че „спазват законовата процедура, упомената от Конституцията“.

Повод за реакцията на председателя на партията и тв водещ стана призива на Бойко Борисов сутринта Слави Трифонов да поеме политическа отговорност.

Само за час под поста на новия политик има над 1200 коментара и 407 споделяния.

Едни пожелават успех на партията, а други удрят люти критики и призовават Трифонов да не се „крие като мишок“. Други с ирония го „митологизират“ като го сравняват с Краля на рокендрола „…вече си като Елвис – всички се чудят жив ли си“.

В нощта на изборите Слави Трифонов написа в социалната мрежа, че има симптоми на коронавирус и се е изолирал, защото „личната отговорност го изисква“.

Ето част от коментарите в страницата на Слави Трифонов, запазили сме правописа им в оригинал:

Zlatko Kolev Kolev
Слави, с теб сме до край! Напред и нагоре! Надявам се да оправдаеш доверието, което ти гласуваха хората. Да оправдаеш доверието на младите. УСПЕХ!

Andrey Kurtenkov
Цял следобед го чета и препрочитам, много задълбочено и детайлно изказване, харесва ми, вече съм оптимист за бъдещето на Отечеството!

Тошката Тодоров
Ей, мишок, не се крий ми ела се покажи. Гласувахме за тебе, доверихме ти се и накрая бил болен от ковид, а одеве ревеше, че не съществува.

Rumyana Spasova
Дела трябват, не думи! Какво очаквате да ви каже има си програма, върви си по законовия ред. Мишките излизат да църкат по купените телевизиите и да дават акъл!

Anelia Petrova
Нищо не каза… Ще гласувате ли с ГЕРБ и Да България точките от референдума – 1 лев субсидия, намаляване на депутатите на 120 и мажоритарен вот!!! След което нови избори !!! КАЖЕТЕ го ясно, стига сте крили!!!

Georgi Kirkov
Мъдро, кратко и ясно. Перфектен отговор на „онуй, което хвърляше милиони, милиарди, от прозореца на джипката, а сега започна да раздава и депутати. Като роби…Манталитет…

Milen Stoyanov
Чалгар. Покажи се бре. И ти ли ще се криеш като мишок в джипа!

Al Alekov
Слави, качи една снимка със или без симптоми, че вече си като Елвис – всички се чудят жив ли си.

Radostina Hadzhieva
Обвързвайки изказването на г-н Трифонов с чл. 99 от Конституцията, излиза, че поне още 7 дни същият ще мълчи. Разбрахме, че г-н Трифонов има по-специфично разбиране за изборния процес – не участва в дебати, не гостува в телевизии, различни от неговата, а сега не желае дори да коментира изборите.

Не дължи ли поне едно „благодаря“ на хилядите българи, гласували за него? Толкова ли е „над всички“ и „над всичко“, че не желае да коментира основния вълнуващ всички българи въпрос в момента? Преценете сами.

Shibil Avramov
НОВ ВИД МОДЕРНА ПОЛИТИКА И УПРАВЛЕНИЕ, ПРЕЗ СОЦ МРЕЖИ, ФЕЙСБУК. ГАРАНТИРАНО ОТ  „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ И СЛАВИ ТРИФОНОВ.
АБЕ къде е БАТКО

Илиана Димова
Надявам се да успеете да се преборите и да внесете някакви промени в конституцията! Имате реален шанс, успех !

Румен Джеров
Славчо , уср@ гащите, не очакваше че ще трябва да поемаш отговорност .

Станкулов Данчо
Браво, Слави!
Вече си истински политик – първо правило, да се скрием зад процедурите…
Да заобикаляме въпросите, да отговаряме само каквото ни изнася…
Бързо схващаш!

Мариета Георгиева
Никакво уважение към гласоподавателите си ! От трън та на глог….същия типаж като Бойко. Бог да пази България !

Олга Заркова
Слави Народа Те обича За това оправдавай доверието на хората които гласуваха за Теб Аз знам че ще успеем заедно.

Atanas Dimitrov
Полудяват гербавите ще им се пръснат жлъчкитеНяма да могат да топят в мазнинката на барбаганьо банкянски

Георги Георгиев
Слави, Гербавите ще ти правят предложения да си прикрият престъпленията. НЕ НИ ПРЕДАВАЙ

Stoqn Stoqnov
Ако Слави Трифонов продължава да мълчи, ще има повече шансове за третото място. Мика Зайкова може дълго време да удря звъцеца на 45-ия парламент.

Mardiroz Ervantov
УМНИТЕ МАЛКО ГОВОРЯТ, А С МЪЛЧАНИЕТО СИ ПОБЕЖДАВАТ ! КОНКУРЕНТИТЕ ИМ ПОДЛУДЯВАТ, ГЛУПОСТИ ЗАПОЧВАТ ДА ПРИКАЗВАТ И ОТ СТРАХ, НЯКОИ ПОЧНАХА ДА СЕ НАПИКАВАТ !

7260 - съберете по някоя стотинка и му купете един истински PCR! Какво е това нещо- трети ден неизвестност! Ще се побърка тоя човек от това чакане!!!!

Desislava Velikova
Точно така! Само общество и политици, които спазват законите могат да изградят една по-добра и просперираща България!!! Адмирации!!!

Koio Karamanov
Мисли и знай това,което Бойко не разбра.Тези,които те избираме ще сме и тези,които ще те свалим ако си като тях..Ние сме народа и вярваме в тебе.Истината, само истината и с нея напред.

Източник: ПловдивПрес