Мустафа Карадайъ: Без стабилни Балкани няма как да има сигурност в Европа

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ протече декларация от парламентарната трибуна името на Движението по повод първата година от управлението на кабинета „Борисов 3“. Имаме правителство на обезсмислените обещания, заяви той. „Мантрата - така пожела народът, отдавна изгуби смисълът си“, заяви той и поясни: „Имаме налице сбор от празни обещания, съчетан с език на омраза“.

„Нито една реформа не се случи и няма идея да се случи при такава нужда във всички сфери. Като опозиция можехме да наблюдаваме и да правим оценки, но отговорността пред гражданите ни кара да бъдем активни и да противодействаме“, каза Карадайъ и призова: „премиерът, ГЕРБ, БСП и всички национално отговорни партии да не се подвеждат от популизма“.

„Без стабилни Балкани няма как да има сигурност в Европа“, напомни Мустафа Карадайъ. „ДПС в нито един момент не забрави, че мирът и сигурността са най – важни“, обясни той. „Ние няма да пестим усилия, за да бъде по-добра, просперираща, силна, обединена и мирна Европа“, заяви лидерът на Движението и напомни: „Никога не е късно човекът да се върне в пътя“.