„Ние в Джебел и България не искаме омразата да бъде част от политиката.“ Това каза от джебелското село Мишевско председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „Не искаме омразата, разделението и противопоставянето да са на трибуната на НС, в централната власт и част от законодателството на България. На еврозиборите през тази година ние показахме, че си взехме урока от разделението през 2017г“, добави лидерът на ДПС.

На предизборна среща в село Мишевско, община Джебел бяха представени кандидатите на ДПС за общински съветници и кандидатът на ДПС за кмет на община Джебел Неджми Али.


Карадайъ обясни, че преди 1989г за говоренето на турски език глобата е била 5 лева. Сега в Изборния кодекс има забрана да говорим на турски и глобата е 2000 лева, добави той. За това, че сме се поздравявали на еврозиборите, ние бивахме глобявани. И това става в 21 век и уж демократична България. По всички международни стандарти имаме правото на информиран избор. Да се информираме за програмите, за развитието и идеите на нашата община и държава на какъвто и да е език, обясни лидерът.

Карадайъ каза, че някои партии идват и подлъгват някой наш човек, наши роднини и комшии с разни обещания и те стават техни кандидати. Бойко Борисов излиза и казва: „Ние взимаме 100 000 гласа от турците и мюсюлманите в България.

Тази политика, която водим се одобрява от 100 000 мюсюлмани в България“. Излиза, че политиката на забрана на турския език се одобрява от тези, които гласуват за ГЕРБ, заяви той. Гледат да откраднат някой друг глас, за да отслабят нас. Ние даваме гласа си за ГЕРБ, те получават власт и тази власт я ползват против нас. Но ние няма да допуснем това, бе категоричен лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ каза, че гласовете за големите партии идват от големите градове и затова те ще се грижат за избирателите на големите градове, а не за нашите села. Гласовете на ДПС идват от нашите села и ние сме длъжни да се грижим за тях. Няма как да гласуваме за тези големи партии, които ползват властта против нас, обясни още Карадайъ.


Избираме нашия кмет на кметство, но той не може да реши самостоятелно проблемите и затова отива при кмета на общината, за да постави нашите проблеми от селото, заяви лидерът. Избираме и общинските ни съветници, за да вземат правилните решения за нашите проблеми. Но зад всички тези добри идея, в община Джебел средства няма, добави той.

И като не стигат парите, кмета на общината ще се обърне към народния представител. ДПС има най-мощната и силна парламентарна група днес в НС. Няма значение кой колко на брой народни представители има. Всички признават, че най-добрите експерти са в ДПС, обяви Карадайъ.

Председателят на ДПС заяви, че най-много обещават тези, които нямат намерение да вършат работа. Само че ние много добре знаем, че независимо кой какво обещава, ние ако не си свършим нашата работа, няма кой друг да ни я свърши. На 27 октомври ще има избори, а следващия ден празник на победата, заключи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Към всичките титли на Неджми Али трябва да прибавя и титлата архитект. Неговата програма е чудесна, амбициозна, изпълнима и в нея има великолепен икономически замисъл. Това показва само ниво. Нивото на нашата партия, на Неджми Али, на община Джебел и на нашите общини, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Цонев каза, че председателят и ДПС идват тук да направят централното мероприятие за деня във вашето село. ДПС може да събере на площада 5000 души, но за нас са важни малките населени места и вие хората, добави той.

ДПС е нашата партия. Да подкрепим нашата партия, да си свършим нашата работа и да бъдем полезни на нашите деца, всички хора, на Джебел и на нашата Родина, призова още Йордан Цонев.

На предизборната среща присъстваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народният представител Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и бившият народен представител Салиха Емин.