Мустафа Карадайъ насмете Асен Василев в студиото на "Панорама"

Вие направихте така, че лъжата в политиката да е норма. Клетвопрестъпничеството да е морал, а нарушаването на законите да се брои за национална сигурност

Дипломати, които застрашават националната сигурност трябва да бъдат гонени, независимо дали са от Русия или не, обяви лидерът на "ДПС" Мустафа Карадайъ по БНТ.

Нека обаче да е ясно, едно е да говорим за дипломати, които вредят на националната сигурност, съвсем друго е - дали е спазена нужната процедура. Не бива да смесват двете неща, каза той.

Страстите в студиото се нагорещиха, след като Асен Василев заговори за Делян Пеевски и темата "Магнитски",

Политиката, която ДПС води последните 32 години, резултатите можем да ги видим и аз ги споменах от парламентарната трибуна. Има страшно много бедни райони с ваши избиратели и страшно много богати членове на вашата партия, включително и господин Пеевски", заяви Асен Василев. 

Карадайъ му отговори: "Вие направихте План за възстановяване и устойчивост за Иво Прокопиев и това ви е нормата. За 32 години ДПС е вършило много сериозна работа, икономическите показатели са ясни, те са достъпни да всички". 

"Да, но не в нашата парламентарна група има лице, влязло в списъка "Магнитски", атакува го Василев.

"Господин Василев направи един незаконен черен списък в България. Който не е обжалвал в съда, той не е спечелил делото. Подписът на Асен Василев седи под документ, който казва "За господин Пеевски няма нищо". А господин Пеевски обжалва обвинението по "Магнитски" в САЩ - страна, в която правото е действително, а демокрацията реална", отговори му емоционално Мустафа Карадайъ.

В Брюксел тема “Пеевски” няма, посочи лидерът на ДПС. Той обясни, че при визитата му в Европарламента и Еврокомисията самото движение за права и свободи е поставило темата със списъка “Магнитски”. Отговорът на европейския елит е бил, че те нарушават европейското законодателство

"Това е тема, която Кирил Петков обсъжда единствено пред медиите, но не и пред европейски институции. В този ред на мисли, ние слушаме по медиите, че Кирил Петков е функция на олигарха Иво Прокопиев, енергиен монополист. 

Г-н Пеевски е на първия ред в народното събрание. Нека и г-н Прокопиев да се кандидатира и да дойде в парламента. А защо и да не стане трети съ-премиер на това правителство", каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС се обърна към Асен Василев: "Вие направихте така, че лъжата в политиката да е норма. Клетвопрестъпничеството да е морал, а нарушаването на законите да се брои за национална сигурност. Лъжите да ги оставим някъде другаде".