Министърът на транспорта Петър Мутафчиев бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП-Пловдив. Това е четвъртият мандат на Мутафчиев на партийния пост, на който той беше избран единодушно на учредителното заседание на областния съвет на социалистите снощи.
Бизнесменът Георги Гергов бе избран за заместник-председател и ще отговаря за партийната дейност на структурата. Това е третият висок партиен пост, който заема Гергов. В края на миналата година бизнесменът бе избран за заместник-председател на градската организация на социалистите в Пловдив, а по-късно стана и член на Висшия съвет на партията. Георги Гергов е изпълнителен директор на “Международен панаир Пловдив” АД и почетен консул на Русия в Пловдив.
Вторият заместник-председател на областния съвет е народният представител Пламен Славов, който ще отговаря за коалиционната политика. Според новия устав на БСП областното ръководство има трима секретари. И трите поста се заемат от жени – Мария Вълканова, Екатерина Трифонова и Иванка Петкова. Говорител на Областния съвет на социалистите също е жена – народният представител Атанаска Тенева./Димана Тодорова, БЛИЦ