На какъв кандидат за президент ще заложи левицата?

Хиляди социалисти се събират на Бузлуджа за традиционния събор

Хиляди социалисти се събират на връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата. Тази година той е под надслов „За България, която обичаме". Мнозина очакваха именно на Бузлуджа да бъде представен левият кандидат-президент, но стана ясно, че това няма да се случи сега, а на 14 август.

Ще имаме обща кандидатура на левицата с АБВ. Ще я разберете на 14 август, каза лидерът Корнелия Нинова и уточни, че тогава номинацията трябва да мине през Националния съвет на БСП.

Разговори ще има и с „Движение 21” на Татяна Дончева на 9-и август, ще видим с какъв резултат, допълни тя.

„Има лидерски амбиции, но се надявам да проявим държавническо отношение и да ги оттеглим на втора линия и да излъчим човек, който да е олицетворение на гаранция за сигурност, спокойствие, обединител на нацията”, посочи Нинова.

Тя не пожела да разкрие дали кандидатът за президент ще е мъж или жена.

Увери обаче, че ще се заложи на човек, който е гарант за спокойствието, който е доказал в миналото, че може с твърда ръка и характер да защитава българския интерес и има сърце за социалност.

Огнян Герджиков няма да бъде нашата кандидатура, той не е и в първите, които са получиил най-много номинации, посочи още Нинова.