Началникът на политическия кабинет на ДПС Ахмед Емин се е самоубил пред погледа на шефа си Ахмед Доган, по непотвърдена информация. В сараите на Доган на "Беловодски път" се е чествал рождения ден на депутата Касим Дал. На тържеството вероятно е било цялото ръководство на партията.
По-рано отново по непотвърдена информация Eмин  е имал тежък разговор с Ахмед Доган. От МВР съобщиха, че  около 18 часа в столичната полиция е получено съобщение за намерено тяло на мъж в сграда на ул. “Беловодски път” в кв. “Бояна”. Установено е, че той е Ахмед Емин, на възраст около 45 години. На място веднага са изпратени екипи на СДМВР и Шесто РУ.
Първоначалният оглед е установил, че причина за смъртта е огнестрелна рана.
По данни до момента става дума за самоубийство. Тялото ще бъде предадено за аутопсия. Процесуално-следствените действия на мястото на инцидента продължават, съобщиха от МВР.
Главният секретар на МВР Павлин Димитров, който е бил на мястото на инцидента потвърди, че по първоначална информация става въпрос за самоубийство. Пистолетът, с който е стреляно, е законното оръжие на Емин. Той обаче не пожела да фиксира точно сградата, където е станал инцидента.
Потърсени от БЛИЦ за информация по случая от ръководството на ДПС отказаха всякакви изявления с думите "няма коментар" и "не, не, довиждане".
Дали вече е известно, че Емин се е гръмнал пред очите на Доган, попитахме и генерал Атанас Атанасов от ДПС.
Нищо  не знам, знам че трагедията се е разиграла на "Беловодски път", където се намират сараите на лидера на ДПС Ахмед Доган, заяви за Агенция БЛИЦ ген. Атанас Атанасов. Най-лесното нещо е да гадая и излъжа. Но не знам защо толкова бързо съобщиха, че е било самоубийство, трябва да се направи най-напред аутопсия. Това говори, че властите са изплашени и страхотно бързат да градят версии, а ако не се потвърдят после?!, попита Атанасов.
Бившият главен секретар на МВР и член на ВС на БСП Цвятко Цветков пък заяви за БЛИЦ, че няма основание да се съмнява в хората, извършили огледа на мястото на инцидента.  Лошото обаче е, че това е човека, който в работен план е бил най-близо до лидера на ДПС Ахмед Доган. Според Цветков службите ще си свършат работата, но медиите трябва да видят причините кое би могло да накара един човек на тази възраст да направи това, ако го е направил. На въпрос все пак кое би могло да накара Емин да го направи, Цветков каза: "Това са море от причини, всичко може да накара един човек да направи такъв акт".  Но трябва да се разбере какво е знаел като шеф на канцеларията, в какво е участвал. Такъв човек извън програмата, която прави на лидера си, урежда срещи и отношения. Но засега нямам база, на която да расъждавам, допълни Цветков.

Ахмед Емин е роден на 24 юли 1962 г. През 1995 г. става кмет на село Козица, Търговищко. Началник на кабинета на Доган е от пет години. Името на Ахмед Емин попадна в медиите, когато през 2007 г. лидерът на Национален защитен център "Справедливост" Сезгин Мюмюн обяви, че ДПС е дало на партия "Атака" 1,6 млн. лв. за предизборната й кампания през 2005 г. Мюмюн притежавал документ, който потвърждава този факт, като заяви, че това е докладна до Ахмед Доган от шефа на канцеларията му Ахмед Емин. /БЛИЦ