От началото на септември Министерството на отбраната започва продажба на 243 имота с отпаднала необходимост за армията, като към днешна дата общият им брой е 713. Това стана ясно по време на представяне на политиката за разпоредителните сделки с имоти на военното министерство.
На разпоредителни сделки от началото на септември ще бъдат подложени 10 имота със съсобственост. Други 30 имота, които са били подготвени за замяна, преди този начин на разпореждане да бъде забранен от военния министър, ще бъдат върнати за преоценяване на статута им и начина на разпореждане с тях в бъдеще, обясни военният министър Николай Цонев. Той подчерта, че политиката за прозрачност при сделките с имоти на военните ще продължи.
МО ще продава по 1200 жилища годишно на военнослужещите. Тъй като министерството продава на служителите си жилищата на половин цена, а ги купува на пазарна, затова ведомството ще закупува на година близо 600 апартамента. Близо 3 000 са оборотните жилища, които ще се използват от Министерство на отбраната за служителите му, а близо 451 апартамента са с проблемен статут, защото в тях живеят бивши военнослужещи, на които са били забавени документите, заради което са загубили правото си да купят апартамента. /БЛИЦ