Надежда Йорданова: Веднага връщаме мандата, ако...

ПП-ДБ ще търси подкрепа от 160 народни представители, твърди депутатът

„Продължаваме Промяната-Демократична България” по никакъв начин не нарушава  Конституцията с предложението си, което направи в понеделник по време на срещата си с президента Румен Радев.

Това заяви в студиото на Нова ТВ депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

По време на разговора в понеделник от коалицията обявиха, че ще предложат на парламентарните групи декларация със списък от няколко приоритетни и антикорупционни закона, които парламентът да гласува. По думите на Кирил Петков ако другите партии се съгласят законите да се приемат в срок до два месеца, то тогава ПП-ДБ ще предложи редовен кабинет.

„България е в безпрецедентна политическа криза. Вероятно се задават седми предсрочни парламентарни избори. Кризите изискват нестандартни решения, защото явно стандартните  карат политическата класа да възпроизвежда конфликти помежду си”, поясни Йорданова.

ПП-ДБ ще търси подкрепа от 160 народни представители, твърди депутатът.

„Настояваме дебатът да се върне в парламента. Ако народните представители имат воля да дадат живот на 50-ото НС, сме готови да работим за това”, каза още народният представител. 

И поясни, че ПП-ДБ няма да бави процеса.

„Ще настояваме парламентът да не излиза в отпуск и да се продължи по изпълнение на мерките. В първия момент, в който се препънем, ще поискаме мандата и ще го върнем веднага неизпълнен”, коментира още депутатът.

„Президентът съвсем разбираемо подхожда предпазливо. Съзнаваме, че предложеният от нас план не е лесен, но вярваме, че намирането на платформа за разговор между политическите партии е необходимо”, заключи Йорданова.