Надзорният съвет на Национална агенция „Пътна инфраструктура” може да стане ясен в четвъртък, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов, който откри в в Русе обновени помпени станци, съобщи Mediapool.
Той допълни, че съставът на надзора на пътната агенция е работа на премиера и предположи, че утре вероятно Сергей Станишев ще обяви и новите приоритети на агенцията.
В публичното пространство вече се завъртя името на шефа на дирекция "Икономическа политика" в Министерски съвет Цвета Каменова като назначение за председател на надзорния съвет, но тя каза, че не би приела поста. Дежурно бе спрегнат и председателят на парламентарната комисия по транспорт Йордан Мирчев (НДСВ), чието име винаги се оказва в списъка на държавни назначения, свързани с транспорта и съобщенията.
Надзорният съвет на пътната агенция сменя досегашния управителен съвет на преструктурирания фонд, в който влизаха министрите на финансите, на транспорта и на регионалното развитие. Сега Надзорът ще е от пет души и ще се назначава от правителството по предложение на премиера и министрите на финансите, на транспорта и на регионалното развитие. Неговите членове ще са инженери, икономисти и юристи с петгодишен мандат, което означава, че с назначенията Станишев реално ще запази непрекия контрол над агенцията и след мандата на правителството. В Надзора не може да влизат министри и техни заместници и съветници, реши преди два месеца кабинетът. /БЛИЦ