Депутатите в Народното събрание се разминаха на косъм от сбиване. Часове наред те обсъждаха доклада за договора с „Боташ“ и умората и предизборната ситуация вдигнаха градуса на напрежението.

Всичко започна от остро изказване на Цончо Ганев от „Възраждане“ по адрес на партийните лидери на ПП-ДБ.

„Първият ред на ПП-ДБ, същите тези, начело със Сороса Христо Иванов, нещото от запаса Атанасов, и който и да било друг, са на отворена среща в Благоевград. Обаче в същото време им тече заплатата тук. И цената ще я плати обществото“, възмути се той.

„Сороса да е тук, Асен Василев да е тук, Кирчо да е тук, и всички други, които са на отворена среща в Благоевград. Оставка, неможачи!“, призова той.

Отговор от името на ПП-ДБ му даде Венко Сабрутев. Той припомни, че срещата с гражданите е едно от основните задължения на депутатите.

„Той трябва да отговори, самият Цончо Ганев. Къде е Копейката? Къде е Копейката като говореше за вашите лидери?“, попита той.

Думите му накараха депутатите от „Възраждане“ да наскачат от местата си и в залата настана врява. Някои от представителите на „Възраждане“ тръгнаха към Сабрутев със закани. „Ела бе“, викаха някой от тях на Сабрутев.

Росен Желязаков изчака търпеливо страстите да се успокоят. „Извини се, бе“, чу се от групата на „Възраждане“. „Колкото и да се напъваш, за теб ще останат само дръжките на ябълките“, извика Ивайло Папов към Сабрутев, който дори не ги поглеждаше.

„Ще ти кажа една копейка! На майка си ще викаш копейка, ей“, чу се друг възглас от залата.

Росен Желязков помоли Цончо Ганев да въдвори ред в групата си и наложи забележка на Сабрутев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук