Националният събор на левицата – Бузлуджа`2008 ще продължи днес с националния митинг-концерт от 10.00 ч., в местността „Историческа поляна”.
От 10.30 до 11.00 ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на Барелефа на основоположниците на партията и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. В 11.15 ч. ще бъдат връчени първите електронни членски карти на новоприети млади членове на БСП. Успоредно от 10.00 до 11.30 часа стартира и първата част на художествената програма с водещи Николай Априлов и Рада Георгиева и участието на Веселин Маринов, квартет „Славей”, Любка Рондова и др.
Националният митинг ще бъде официално открит в 11.30 ч. с приветствие към участниците в празника от представители на БСП. Изпълнителният директор на Научния съвет на Фондация „Институт Николай Добрев” Боряна Бужашка ще връчи годишната награда на фондацията. След това председателят на ВС на БСП и премиер Сергей Станишев ще връчи членски карти на новоприети социалисти и ще произнесе слово в края на митинга.
В 12.00 ч. започва втората част на художествената програма с участието на фолклорни и танцови състави от различни краища на страната, сред които фолклорен състав „Изгрев” – София, фолклорен кукерски състав към НЧ „Васил Левски”, група за автентичен фолклор, с. Брестник, общ.Родопи и др.
Празникът ще завърши с Младежка RED програма/дискотека „Бузлуджа open air” с начален час 20.00 ч., с участието на Balthazar, Deep Zone Project, JackRock, DJ Rossko, DJ Dian. /БЛИЦ