Възможно е 5-6 души да бъдат изключени от парламентарната група на „Величие“. Това заяви съоснователят на партията Ивелин Михайлов пред журналисти на събора „Ново начало“ край Историческия парк до Ветрино.

Причината за очакваното разцепление е фактът, че няколко души от формацията са гласували заедно с ГЕРБ и ДПС.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика“, заяви Михайлов.

Нова драма: "Възраждане" и "Величие" се хванаха за гушите заради тази дама СНИМКА

Минималният брой депутати в една парламентарна група е 10. Ако 5 или 6 бъдат изключени от „Величие“, които имат общо 14 народни представители, това означава, че групата ще се разпадне и всички ще станат независими.

От друга страна, 6 независими гласа биха осигурили мнозинство на ГЕРБ и ДПС.

Михайлов каза още, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката.

Той заяви, че иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да няма институции, които да "мачкат" обикновените хора.

Той отново повтори, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

„Има две институции в България, които могат да заплашват“, намекна той.

(Снимка: Фейсбук)

„Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме“, призова той.

Михайлов обяви, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. А противникът е "всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля".

„Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна“, каза той пред хората, дошли на събора.

Основната цел на събора "Ново начало" е да пресъздаде културата и живота на Старобългарската държава. Очаква се да има много възстановки и симулации на битки. 

На него пристигнаха около 4000 души.

Средновековният събор се отбелязва за пета поредна година по случай създаването на Историческия парк. Входът за възрастни е 20 лв., а за деца над 4 г. и пенсионери - 10 лв.