Не сме обсъждали 3 процентова бариера, не е обсъждано нито вдигане, нито сваляне на сега съществуващата бариера. Това заяви заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев в Габрово днес, където се проведе открито заседание на консултативния съвет по икономика и финанси на жълтата партия, съобщава "Стандарт".
Велчев обясни, че няма смисъл БСП и ДПС да правят тези компромиси в замяна на подкрепа за избори в два различни дни. Ако те не желаят провеждане на изборите в един ден, просто няма да гласуват за подкрепа на тази идея и с това въпросът ще приключи, обясни заместникът на царя.

Скандалите в митниците от последните дни носят предизборен характер, коментира Велчев. Той допълни, че му е трудно да си представи до какви безумия могат да достигнат тези хора, които ги предизвикват. Жълтите имат категоричната позиция, че час по-скоро трябва да се направи разследване и компетентните органи да си свършат работата и да кажат има ли данни за извършени престъпления в митниците.

Бившият финансов министър сподели още, че неговата партия не симпатизира на идеята за въздействие върху банките като инструмент за преодоляване на последиците на икономическата криза. Той обаче подчерта, че партията все още няма окончателна позиция тъй като не разполага с конкретните измерения на кризата у нас. /БЛИЦ