От днес младежите на НДСВ раздават листовки на софиянци с информация кои улици Столична община е длъжна да почиства, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.
Пълен списък на улиците с обществено значение, които общината трябва да почиства, може да намерите на страницата на НДСВ, добавят от пресцентъра. На телефон 0878 621 438 може да подавате сигнали за непочистени улици във вашия квартал. От днес на интернет страницата си НДСВ разкрива и специална рубрика „Снежна София”, в която ще се публикуват снимки с непроходими от натрупания сняг улици, които гражданите могат да изпращат на електронна поща [email protected].

Бъдете активни, обаждайте ни се, пишете ни, изпращайте снимки, призовават младежите на НДСВ, за да живеем в истинска европейска столица.

Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев обяви на пресконференция в сряда, че въпреки че бюджетът на София се е увеличил 2,15 пъти от 2005 година досега, подобрение на услугите не се отчита. В четвъртък общинските съветници на НДСВ подкрепиха столичния бюджет за 2009 г., в който са предвидени над 118 млн. лв. и за почистване на снега. По предложение на общинските съветници на НДСВ Владимир Каролев и Кирил Арсов в бюджета на София за тази година общинарите приеха да се увеличи антикризисният буфер от 10% на 15%; да се намалят разходите за администрацията; парите за почистване на трамвайните линии да се изплащат на „Електротранспорт – София”, а не на фирмите – концесионери; до края на месеца ще се реши автобусна линия 94 да стане денонощна за постоянно. /БЛИЦ