Лидерът на “Демократична България” Христо Иванов беше "награден" от "Господарите" със "Златен скункс" след провала в изборите. 

Той не е изненадан от резултата, въпреки че е имал надежди да е по-добър. Причината – след два неуспешни опита за формиране на правителство с тяхно участие, гласоподавателите е логично да решат да подкрепят някой, който не е имал такъв шанс. В този случай – “Продължаваме промяната”.

Христо Иванов се съгласи с Боби Ваклинов, че голяма част от посланията в предизборната кампания на “Демократична България” не са станали ясни на хората. А това ги е отблъснало. За разлика от тях, Кирил Петков и Асен Василев успяха да обяснят на разбираем език какво е правосъдна реформа и защо тя е толкова важна за всички ни.

Христо Иванов обеща ДБ да работи за краен резултат. Той благодари на избирателите, които му се довериха. Вярва, че предстоят по-добри времена за България и ще се радва да бъде част от необходимата промяна.

На въпрос дали издигането на Лозан Панов за президент е грешка, Иванов не се съгласи с нас. Той обясни, че кандидат-президентът заслужава уважение. Отказа обаче да коментира нападките, които получи “Демократична България” от него дни преди изборите.

“Някой ще трябва да помни, че законът трябва винаги да се прилага”, добави Иванов.