Не съм предател и никога няма да стана. Това е единственото обвинение в трите странички от бележника на Ахмед Емин, съобщава "24 часа" в утрешния си брой. Писмото е от две части -първата към семейството, втората -изречения към саратници. Името на Ахмед Доган е споменато като човек, който винаги е защитавал националните интереси. Вероятно Емин е имал тежък скандал с лидер от ДПС и е поискал среща с Доган.
Деца простете ми, че няма да бъдем вече заедно на рождените дни, с тези думи Ахмед Емин се обръща към двете си момичета Фелиз и Елив и момчето Ясин. Те са записани в бележника, открит в костюма на началника на кабинета на Ахмед Доган минути след като той е сложил край на живота си.
На една от трите страници с послания 46-годишният мъж моли да предадат на баща му Емин Хюсеинов, че много го обича. Има послание и към съпругата Ферах, на която той поръчва да запази дома, който са създали.
Писмото ще бъде предадено на съпругата Ферах, преди да бъде огласено. Неясното послание обаче е хвърлило разследващите в смут. Те допускат, че дори и мъртъв, Емин е искал тези, които са го обидили на чест, да се досетят, но да не ги посочва поименно.
Единственото изречение, насочено към Ахмед Доган, е, че лидерът на ДПС винаги е отстоявал националните интереси.
Други знаят контекста на обвинението "Аз не съм предател", а ние дори и не предполагаме какви противоречия има в ДПС, обясни човек от екипа, който опитва да разгадае последните послания на Емин.
Доказано е, че бележникът не е бил подхвърлен и е автентичен. В момента обаче продължава графологичната и и психиатричната експертизи, дали това е написано от Емин. Ако неговата автентичност бъде доказана, версията за самоубийството ще е вън от съмнение, коментираха магистрати. Аутопсията е дала такъв отговор.
В края на писмото Ахмед Емин поискал прошка от близките си.
Очевидно Емин е искал да посочи на лидера си вероятен партиен враг в ДПС, но не е ясно защо е загубил търпение преди да го направи. Някои споделят, че за първи път Доган го е накарал да чака повече от два часа. Има и крайни предположения, че Емин е имал намерение да сложи край на живота си пред очите на Доган, за да му демонстрира лоялност. /БЛИЦ