Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков отрече МВР да е оказвало натиск и тормоз по време на предишни избори. От парламентарната трибуна Рашков отговаря на десетки въпроси по тази тема, формулирани по един и същи начин. 

,,Един от тези казуси е свързан с активистка на ДПС, срещу която е подаден сигнал в МВР, че тя и дъщеря ѝ купуват гласове'', оповести Рашков, но допълни, че данни за натиск и тормоз няма.

Такива сигнали има стотици в изборно време. Полицаите са предприели дейности с прокуратурата. В дома на жената са намерили 16 листа с данни от лични карти, описи на лица и бележки. По случая са разпитани 25 души. А от материалите, събрани по това разследване, са отделени други - за документно престъпление.

Ако влагаме политическа оценка на всяко наказателно производство, ефектът ще е отрицателен, посочи Рашков от парламентарната трибуна. 

При друг случай, касаещ изборите миналия април, е подаден сигнал за купуване на гласове в полза на ДПС от жена в Бяла Слатина. Шест души са дали показания в тази посока, посочи Рашков.