Николай Денков: Радев ни опозорява заради... ВИДЕО

Как може да избягаш от срещата с НАТО, да отидеш в други държави?

Много от тези прогнози са опити за манипулация на общественото мнение. Аз също имам достъп до социологически данни. Там „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ е твърдо на второ място. Това заяви пред Нова телевизия акад. Николай Денков, водач на две листи на ПП-ДБ за изборите.

„Купеният вот не е отчетен в това, ще видим“, добави той.

По думите му, през цялото време има опит за разцепване на ПП и ДБ. „Тази оферта, която ни е сложена на масата, че те ще бъдат водещи, Борисов ще е премиер – не знам как ще се разберат с Пеевски, това е нещо, което за нас е напълно неприемливо, защото ние го смятаме за вредно за България“, заяви той.

Денков изтъкна и че и според Христо Иванов това е неприемливо.

„Борисов трябваше да се пенсионира още 2020 година. Той не го направи“, заяви той.

„Участие и съучастие в процес, който се води от Борисов и Пеевски, ние няма да участваме. Те дърпат в посока, която ние смятаме за напълно погрешна. Ако те бяха оставили да се осъществи ротацията, ако Мария Габриел беше станала премиер – ние бяхме готови, ако бяхме продължили с промените… Вместо това, те дръпнаха всичко в обратна посока“, обясни бившият премиер.

„Възраждане“ няма да бъдат втори на тези избори“, каза той и подчерта, че това е антиевропейска партия.

По думите му, ПП-ДБ са единствената проевропейска и антикорупционна партия и това обединява всички срещу тях.

Той смята, че посещението на Урсула фон дер Лайен на предизборното събитие на ГЕРБ-СДС в Пловдив е грешка, която ще има последствия.

Богдан Богданов, който е бивш министър на икономиката от кабинета „Денков“, заяви: „Аз в казарма не съм ходил, но говорим често за битки. Тези, които са на първа линия на фронта, се определят от хората. Ние наистина имаме нужда хората да ни дадат правилните инструменти и оръжия, да ни дадат достатъчно четници да водим тази битка.

Защото, да се изразя така, ние бяхме едни малки хайдушки отряди, които с много усилия успяхме да отскубнем от статуквото някои блага тук-там и да ги разпределим обратно“.

По отношение на президента Радев акад. Денков заяви: "Договорът "Боташ" е направен от служебно правителство, което имаше свободата да прави каквото си иска. Всеки ден 1 млн. лв. заминават за турската компания "Боташ", защото Радев сключи този нескопосан договор".

"В момента Радев ни опозорява с позицията си. Как може да избягаш от срещата с НАТО, да отидеш в други държави? Ами като имаш позиция, излез и говори с тези хора. Каква претенция може да има Радев да управлява държавата? Всъщност той показа, че не може да управлява държавата", добави той.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!