България се нуждае от по-дясноцентристко управление, заяви в предаването „Неделя 150” на БНР министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Винаги съм бил от хората в НДСВ, които желаят партията да има по-дясноцентристка политика и такава е защитавана дори в настоящото правителство, посочи той. Последователна и важна кауза на НДСВ е да се намаляват преките данъци в България, припочни политиката на партията си министърът. Той уточни, че в началото на мандата на НДСВ максималната ставка на данъка върху доходите на физическите лица е била 38 процента, а сега е 10 на сто. Данък печалба беше 28 на сто, а днес е 10 процнета. НДСВ много държи на запазване на тези ниски данъци,  като идията на партията е те дори да бъдат  намалявани,  отбеляза Василев.
В коалиционното споразумение една от трите икономически котви беше неповишаване на преките данъци. Ако някой иска да повишава преките данъци, например да въвежда прогресивна скала, просто трябва да се откаже да бъде в коалиция с НД
СВ, категоричен бе Николай Василев. /БЛИЦ