През 2015 г. заплатите ни пак ще са ниски. Скоро у нас няма да има изравняване със заплатите в Европа, дори те да станат три пъти по-високи от сегашните, призна в Ловеч министърът на държавната администрация Николай Василев, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
Василев инспектира местното общинско звено за обслужване на граждани, а преди това отчете кой и как от общинските администрации в региона работи по проекта "Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите".
Според Василев съкращаването на щата било единственото ефективно действие за повишение на заплатите в администрациите. С 21 процента са скочили заплатите в частния и обществено-публичния сектори у нас през последните 2 години, припомни той.
Преди посещението се в Ловеч министър Василев се отби работно и в Угърчин, където провери как върви въвеждането на т.нар. стандарт за качество ISO 9001:2000 и дали се спазват разпоредбите на Наредбата за административното обслужване. /БЛИЦ