Нинова гневна след КСНС: Борисов арогантно ме прати към Румъния! (ВИДЕО)

Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти, каза тя

"Премиерът Бойко Борисов и управляващите отхвърлиха всички предложения, направени от президента Румен Радев и от мен", това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след КСНС.

"Не се прие да има поправки или нов закон. Управляващите мислят, че той работи и трябва да му се направи анализ", допълни тя.

"По повод предложението ми да се назначат двама европейски прокурори Борисов арогантно ме препрати към Румъния да попитам какви да резултатите от борбата с корупцията там", каза Нинова.

"За промяна в правомощията на прокуратурата ще бъдат затормозени съдиите, които и без друго имат много работа, и затова отхвърлиха и това предложение. Декларацията на президента Радев бе подкрепен само от мен, другите го отхвърлиха", заяви още лидерът на БСП след КСНС.

"Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти", допълни тя.

"Много хора се занимават с изборите в БСП. Имаме цял щаб. Не знам кой се разследва, попитайте КПКОНПИ", каза Нинова по повод последната информация, свързана с разследване на Комисията.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че в Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 
Видео: Нова телевизия