Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Още от деня“ по БНТ. 

Корнелия Нинова заяви, че днес е било подпечатано управлението на ДПС, тъй като без техните гласове е нямало да може да бъде гласувана актуализацията на бюджета. 

Лидерът на БСП каза още, че са били с ДПС в открита коалиция и са носили отговорност. 

„Не могат да ни обвинят в договорки, когато сме в опозиция“, коментира Нинова. 

На въпрос защо е против купуването на F-16, тя коментира, че е против по финансово-икономически, военно-технически, частично и по политически причини. 

„Сделката е много скъпа – над 2 милиарда, което надхвърля 2 % от БВП. Нашият национален съвет ни упълномощил за сделка до 2 % от БВП. Това е едната причина. 

Освен това плащането ще се извърши еднократно и тази година. Вместо разсрочено и в годините, за да облекчи бюджета. За да стане това се взема нов заем и се увеличава дефицита в бюджета. 

Това е твърде скъпа сделка за бедна България, в която има много недофинансирани социални системи“, коментира още Нинова. 

Тя подчерта, че този борч ще го плаща българския народ, който оставя премиера, не просто следващото управление, защото тези пари трябва да се съберат от всички. 

Лидерът на БСП допълни, че аргументите му са несериозни. 

„Ние сме за модернизация на българската армия. Поставям въпрос към господин премиера променил ли е отношението си към общата европейска отбрана. 

Има такова нещо записано в Лисабонския договор. Бяха пренебрегнати европейски партньори доставчици, които също са членове на НАТО“, допълни Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!