Лидерът на БСП Корнелия Нинова твърдо предупреди през социалната мрежа, реагирайки остро и категорично на слухове за договорки на партията извън легитимните й представители, за подкрепа на бъдещо правителство и отрече задкулисни опити за съглашателство.

Ето какво написа Нинова в профила си във Фейсбук:

„Политическата ситуация е сложна, а интересите разнопосочни. И както обикновено в такъв момент - всякакви брокери, посредници, пoзнати на познати тръгнаха от централа в централа, от кафене в кафене да водят преговори и да редят кабинети.
Чувам, че това се прави и от името на БСП, и от мое име. Искам да съм ясна:

1. Не съм упълномощавала никого за това. Единствено колективните органи на партията – Изпълнителното бюро, Националният съвет и Общото събрание на парламентарната група  могат да взимат решения. Тези решения се обявяват от председателя на партията и на парламентарната група. За контакти с другите парламентарни групи имаме избран заместник-председател.

2. За да се спре всеки опит за задкулисни договорки - заявявам, че ако някоя от другите партии желае разговор с нас, то нека отправи официално покана и такава  среща ще се проведе публично и прозрачно, с ясни позиции от наша страна по всички въпроси.”

 

Не вярвайте на политически брокери говорещи от името на БСП Политическата ситуация е сложна, а интересите разнопосочни....

Posted by Корнелия Нинова on Sunday, 18 April 2021