Нинова наруши мълчанието си и отсече: Пропускате нещо изключително важно!

Бившият лидер на БСП даде първата си пресконференция, след като подаде оставка и бе отстранена от поста на председател на левицата.

Бившият лидер на БСП Корнелия Нинова даде първата си пресконференция, след като подаде оставка и бе отстранена от поста на председател на левицата.

В Благоевград, от където тя избра да стане депутат в 50-ото Народно събрание Нинова коментира актуални теми и въпроси, свързани с дейността ѝ като народен представител, отказвайки да отговаря на вътрешнопартийни въпроси.

По думите ѝ към момента в България политическата обстановка е доста турбулентна.

"В тези политически и вътрешнопартийни спорове се пропуска нещо изключително важно според мен. Сигурна съм, че и вие не го знаете, а касае всички български, включително и областта, която представлявам като народен представител.

Служебното правителство внесе в Народното събрание промяна в държавния бюджет. Актуализация на държавния бюджет и друг път е правена в средата на годината, но искам да отбележа, че този път предложението касае инвестиционната програма на общините.

Помните, че в 49-тия парламент се прие една много сериозна общинска инвестиционна програма, която засяга ежедневнието на хората – улици, ВиК мрежи, пречиствателни станции, спортни площадки, училища, детски градини", каза още тя, цитирана от "Фокус".

От думите на Корнелия Нинова стана ясно, че изненадата във въпросната актуализация на бюджета е, че има промяна в общинските проекти. Тя коментира, че по отношение на Благоевградска област има внесени 180 проекта, които са внесени за корекция в Народното събрание.

Нинова обясни, че вече е провела среща с част от кметовете в Благоевградска област във връзка с въпросната актуализация, като част от тях са казали, че са наясно с корекциите, но други не са били.

"Кметовете не трябва да се притесняват, но трябва да са в непрестанен диалог с Министерството на финансите, с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с депутатите от региона.

Има въпроси. Има какво да се обсъжда. Не казвам, че е опасно, но обръщаме внимание на този факт. В този хаус, в тези вътрешно политически проблеми това може да мине тихомълком и никой да не му обърне внимание, а е хубаво нещата да се изпипват в детайли, защото засягат много хора", коментира още тя.