Нинова обяви голяма новина след Националния съвет на БСП ВИДЕО

Пленумът имаше кворум, това че на някой не му харесват решенията, не означава, че не е имало кворум, подчерта тя

Приехме оценка за 9-те месеца управление на правителството, което определяме като липса на морал, национално предателство, разпределяне на властта и на порциите в държавата, лобизъм и никаква грижа за хората, узаконяване на корупцията. Това заяви след края на заседанието на Националният съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Правителството има 2 програми – официална и фалшива и неофициална и истинска, която изпълнява. Официалната съдържа 5 приоритета: Шенген, еврозоната, Плана за възстановяване и устойчивост, намаляване на инфлацията, публичност при обществените поръчки в общините. По тях няма никакво изпълнение.

За сметка на това има изпълнение по неофициалната програма. Това е записът от Националния съвет на ПП от 2023 г. 

Няма нито дума за развитието на държавата, нито за стандарта на живот на хората... За нас изводът е оставка и избори 2 в 1“, отечете Нинова.

„Пленумът взе решение за свикване на пълен цикъл отчетни избори в две организации – в София и в Бургас. За София се наложи да вземем това решение заради неизпълнение от градското ръководство на решение на Националния съвет на партията.

Даваме възможност на социалистите в БСП-София да решат какви ръководства искат и какво ръководство да си изберат. Ще избираме 24 районни председатели и градско ръководство. Тези избори трябва да се проведат в двумесечен срок.

„Пленумът имаше кворум, това че на някой не му харесват решенията, не означава, че не е имало кворум“, посочи Нинова по повод на обвиненията от председателя на БСП София Иван Таков, че Националният съвет е заседавал без кворум.

„Заседанието започна по-късно, защото изчаквахме хора от страната. Кворум имаше, решенията са легитимни“, каза още тя. 

От думите на Нинова стана ясно още, че БСП застава зад Никола Шмит като кандидат за председател на Европейската комисия.

По време на заседанието е бил приет и проект на европейска платформа за предстоящите европейски избори.

До заседанието на Националния съвет се стигна заради поведението на столичните червени общинари, които на 8 февруари участваха в избора на Цветомир Петров от "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" за председател на Столичния общински съвет. Така беше отблокирана работата на Съвета. Червените общинари участваха и в избора на комисии в СОС.

Всичко това доведе до гнева на "Позитано" 20. И оттам обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници.

На 9 февруари ръководството на БСП обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук