Нинова обяви от Бузлуджа къде се цели БСП на изборите в София

Не може да се слага ограничение на мандатите на кметовете, само защото не можеш да вземеш местни избори, заяви тя

Мирът си го представяме си го като спиране на военните действия от двете страни, преговори и постигане на съгласие за траен мир. Това заяви от Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На старопланинския връх днес се провежда традиционният събор на социалистите, който тази е под мотото "Бузлуджа за мир".

„Стига с тази война! Има нужда от мир“, призова тя.

„Затова трябва да се спре с предоставяне на военна помощ. Постоянното наливане на оръжие и военна техника означава продължаване на войната“, посочи тя.

Нинова отправи и критики към правителството на акад. Денков: „Начинът, по който се вземат решенията – в стаичките, задкулисно, аз на теб, ти на мен, алъш-вериш, кадруване“.

По думите ѝ, всичко това е с една цел: „Спасяване на Борисов от наказателно преследване, власт на ПП-ДБ. И разбира се решаващата роля на ДПС“.

„Особено по бюджета в разстоянието на 10 часа групите от управляващото мнозинство гласуваха едно и също нещо – първо „за,“ после „против“. Каквото им наредят“, изтъкна Нинова.

Попитана дали БСП припознава някои от предложенията за промени в Конституцията, внесени от ПП-ДБ, тя заяви: „Не. Категорично и ясно да е отсега. За да няма после манипулации, интерпретации. Не може да се подмени националният празник. Не може да имаме депутати и министри с двойно гражданство.

Не може да се слага ограничение на мандатите на кметовете, само защото не можеш да вземеш местни избори. Съдебната реформа, която предлагат, е спорна, защото част от решенията са въпрос на велико народно събрание, не на обикновено“.

„Това ще бъде отново една димка, с която да отклоняват вниманието от проблемите на България. И това не е промяна, това е подмяна както всичко останало“, категорична беше тя.

По думите ѝ, разговорът за служебен кабинет е отворен. Служебните кабинети досега са извършили много неща, които не са били тяхна работа. „Това е проблем. Независимо от името на президента“, каза Нинова.

Според нея, с повдигането на въпроса за 3 март се е взривил дебатът за промени в Конституцията. Тя е песимист, че такива промени изобщо ще се случат.

По думите на Нинова, сред управляващите партии вече има сериозни разногласия: „Мисля, че тези 160 гласа, които имат, и те ще се разпаднат“.

Във връзка с предстоящите местни избори и по-конкретно в София тя обясни: „Ще обявим кандидатурата септември. Целим се в повишаване на резултата, повече общински съветници. Балотаж. Висока цел е, знам, но човек трябва да си поставя високи цели“.

Ваня Григорова е един от издигнатите кандидати, но не единствен. Нинова увери, че изборът на кандидат на социалистите не е предрешен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук