Спрямо 2015 г. БСП увеличава подкрепата за своите кметове с около 100 хил. гласа, запазваме досегашните червени общини. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, на която коментира резултатите от местните избори.

"Чу се, че сме се скрили и не коментираме резултатите. Ние никога не се крием. Изчакваме окончателните резултати и коментираме резултати, а не хипотези и предположения. За това се изправяме днес пред вас.

Така резултатите факти малко и числа при окончателно преброяване. БСП печелим на първи тур 34 общини, в 56 общини и 16 района на Пловдив, София и Варна общо - 72 балотажа ни предстоят. Четири от районите във Варна, два в Пловдив и 10 в София", уточни Нинова.

"Резултатите обобщени - БСП увеличава гласовете за подкрепа на своите кандидати за кметове спрямо 2015 с около 100 000 гласа. Имаме в повече за кандидатите.

Увеличаваме подкрепата си за общински съветници спрямо 2015 г. с около 45 - 50 хил. гласа. Имаме кмет избран с 82 %. Поздравяваме го Димитър от Садово, а до мен стои Владимир Москов, който тези дни е и емблема за най-дълго управляващ кмет и ще има следващ мандат", допълни още Нинова.

"Запазваме червените общини досега. Няма да ги изброя всичките", уточни още лидерът на БСП и отчете Троян, Гоце Делчев, Садово, Горна Малина, Балчик и други.

Тя поздрави всички българи, които са проявили гражданска активност. "Изразявам дълбоко уважение и благодарност към кандидатите ни, общинските, областните структури, депутати, Национален съвет за силната положителна и усмихната кампания. Вие предложихте реални решения на хората.

Поздравявам ви, че удържахте на натиска, на компроматната война", каза още Нинова. "В тези избори цялата държавна машина беше изправена срещу вас . Бяхте подложени на заплахи. Стигна се до куриозни случаи да се конфискуват баници като веществени доказателства. Благодаря ви, че не се поддадохте на всичко това", обърна се Нинова към кандидатите от БСП.

По думите й цялата държавна машина чрез МВР и прокуратура, която е снемала имунитети и цялата администрация се е повторило на тези избори.

"Благодаря на всички вас - страхотен национален отбор сме. Вярвам, че той ще се запази и след тези избори и тези, които спечелихте и тези, които не спечелихте. Нека бъдем заедно като национален отбор, защото всеки един от вас е богатство за партията", заяви още Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!