Нинова отсече: БСП да напусне парламента! (ВИДЕО)

Предлагам ПГ на "БСП за България" да напусне българското Народно събрание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Пленума.

"Със следните аргументи. Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. 

Станишев предупреди БСП за голяма опасност! 

Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. 

Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова, цитирана от Фокус

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерката на БСП обяви защо България се отдалечава със светкавична скорост от европейското бъдеще.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

БЛИЦ припомня, че вчера Нинова зададе интересен въпрос за управление на България и попита да не би ГЕРБ да са свалили Борисов и да са избрали Цветанов.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. . Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!