Нинова потвърди Пеевски за разкритията му за касиера на Радев

Тогава Нейчев работеше на "Позитано" 20, после се разделихме и той отиде при Радев, припомни тя

Корнелия Нинова потвърди думите, изречени по-рано днес от Делян Пеевски, който разкри за трайния касиер на Румен Радев -  Александър Нейчев.

Ето какво каза Нинова:

Да, Александър Нейчев ми предложи CV-то на Румен Радев, когато търсехме кандидат за президент, заяви пред Епицентър. бг лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова в отговор на въпрос.

"Много пъти съм разказвала този случай, ще го припомня и днес - когато през лятото на 2016 година търсехме  кандидатура за президент на България Александър Нейчев ми предложи CV-то на Румен Радев. Аз не познавах към този момент Радев.

Тогава Нейчев работеше на "Позитано" 20, после се разделихме и той отиде при Радев", припомни Нинова.  

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви пред медиите, че "Александър Нейчев всеки ден е в парламента от името на Радев и с пряк телефон оказва натиск върху кандидат-премиера" и го нарече "тайният касиер на мистър Кеш".

Нейчев потвърди, че се познава и с Грънчарова, и с президента Румен Радев.

Александър Нейчев е бил зам.-кмет на Неделино от 2007-2011 г. След това постъпва на работа в централата на БСП на "Позитано" 20.
Там е до 2021 година, когато е назначен от служебното правителство на Румен Радев в Управителния съвет на Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) – Смолян.

В момента Нейчев е в екипа на президента Радев.