Коалиционното споразумение ще бъде подписано отделно между мандатоносителя и партньорите във властта. Това заяви в кулоарите на парламента Корнели Нинова от БСП.

Като загубено парламентарно време определи Нинова личните нападки и обиди, по време на изслушването на министъра на културата Велислав Минеков по дължимите наеми към ведомството.

"Отново не остана време да се занимаваме с важните теми за цената на тока, преизчисляването на пенсиите, какъв да бъде максималният осигурителен доход" - точки, които Нинова предложи на председателски съвет в парламента.

За коалиционното споразумение Нинова иска то да стане факт още днес, и повтори познатото до момента, че всяка партия ще го подписва отделно с мандатоносителя "Продължаваме промяната". В изпълнителната власт, Нинова уточни, че всеки министър ще си избира заместници. А когато всичко е готово ще бъде свикан и Националният съвет на БСП. Нинова потвърди още веднъж, че висшият партиен орган ще бъде свикан присъствено, за да се произнесе след това.

"Предложенията за имена ще се разберат след като бъде финализиран писменият документ-споразумение. Винаги сме казвали едно и също – първо споразумението и политиките, черно на бяло, изчистено окончателно, след това постове и имена".

"Всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има съветник във всяко едно министерство"- продължи да оповестява договорени неща на срещите Корнелия Нинова.

Нинова влезе и в "кухнята" на споразумението и уточни, че в него е разписано изграждане на нова ядрена мощност. Допълнително ще бъде договорено дали да бъде на площадката в Козлодуй или изграждане на АЕЦ "Белене".