Никак не е правилно синдикатите да хвалят бюджет, в който са замразени всичките 12 социални плащания. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 4-тото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, предаде агенция Фокус“.

"Не е нормален модел, в който едрият бизнес е поставен на натиск, заства редом до управляващите и плаши майки на деца, че ще изкара на улиците работници срещу тях“, каза тя.

Никак не е правилно синдикатите да хвалят бюджет, в който са замразени всичките 12 социални плащания за деца, майки и обезщетения за безработица, социално слаби и първокласници. Това са неща, които искаме да дискутираме как да ги променим, защото ги смятаме за ненормални. Защото ние най-често говорим за неравенство. Не е нормално, когато половината ти народ е на улицата, защото няма възможност да си платят сметките и при пенсия от 219 лв. при праг на бедност 348 лв., политиците в държавата да си увеличават заплатите автоматично на всеки три месеца. Това е сбъркан модел. Да не се окаже накрая, че смяната на модела, която очакваме, всъщност означава връщане на нормалността и модела на Конституцията - правова държава, разделение на властите, които тотално през последните години бяха потъпкани и заличени от всичките управления на Бойко Борисов“, посочи още лидерът на БСП Корнелия Нинова.