Нинова с първи коментар за оставката на Порожанов

"ГЕРБ ни злепоставят като държава", смята лидерът на БСП

"Тези политики опират до живота на всеки българин. Седем от деветте оставки са подадени заради съмнения в корупция. Корупцията става етикет на това правителство. Оставките не променят нищо, нещата продължават по стария начин. Това е модел на управление, изграден и управляван от един човек." Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов по-рано през деня.

"ГЕРБ ни злепоставят като държава", допълни Нинова.

„Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки от министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов“, каза още лидерът на БСП.

По думите й много е важно да се види, че това са ключови сектори: здравеопазване, транспорт, икономика. „7 от 9-е оставки са подадени за съмнения за корупция. Корупцията е в основата на провала на това правителство. Можем да направим такъв извод. Става етикет на това управление“, каза още Корнелия Нинова. По думите й от 1 месец и 10 дни след оставката на Цветан Цветанов няма резултат по отношение на проверката към него от КПКОНПИ. Според Нинова е необходима промяна на модела и тя може да започне на 26 май.