Нинова с тежък укор: ГЕРБ си уреждат гаранция, че няма да бъдат закачани за краденето през последните 9 години

Пламен Георгиев ще започне с фалстарт - ГЕРБ си уреждат някой да им гарантира, че няма да бъдат закачани за краденето през последните 9 години. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по избор на председател на антикорупционния орган, предаде репортер на БЛИЦ.

„Ключовата дума е доверие. Когато един орган и хората, които го представляват, нямат доверие, каквото и да направят, то няма да бъде възприето от българското общество. Борбата с корупцията е въпрос на доверие. Европа ни няма доверие и затова казва, че сме изпълнили всички технически изисквания за Шенген, но не ни иска, защото има корупция“, каза Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че за българското общество корупцията е проблем номер 1, защото няма доверие в институциите и в депутатите, че ще се реши този въпрос. „Г-н Цветанов, днес не е време двамата кандидати да сблъскват идеи. Законът е приет“, заяви лидерът на БСП. „За съжаление съмненията за необективност по дела, които г-н Георгиев вече е гледал, ще тежат“, посочи Нинова.

Тя определи Антикорупционния закон като "куц". „Дадохте му един месец и го поправихте“, подчерта лидерът на БСП. Нинова попита дали от ГЕРБ си дават сметка, че европейските посланици не гледат тази дискусия и обърна внимание, че ще дойде нова оценка от Европа. „Гледате сега и на момента да уредите един човек, който ще ви слуша, за да ви гарантира, че няма да бъдете по никакъв начин закачани, за това което крадохте последните 9 години от управлението на България“, коментира Нинова.

Във връзка с объркването на Цветан Цветанов, че Корнелия Нинова е била заместник-министър в кабинета на Иван Костов, Нинова каза: „Днес допълнихте автобиографията ми с нови и неизвестни за мен факти. Можете да се обърнете към г-н Борисов, който за подобни обвинения вече отговоря за съда“, посочи тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!