Обявили сме днес това като брифинг по следния въпрос: Пет пъти предупредихме, че моделът Борисов се подкопава и пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в НС за разграждането на този модел и те пет пъти я отхвърлиха. Но точно с едно действие бетонираха Борисов в най-стратегическия за икономиката и националната сигурност и геополитиката сектор - енергетиката. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на левицата. 

"Да припомня с няколко изречения - внесохме мораториум на сделки и смяна на бордове на отиващото си правителство до избор на ново. Тези нови субекти отхвърлиха предложението ни. След като разбраха гафа си почнаха да се обясняват с политически хватки ,а сега искат да го внасят в парламента. Късно е колеги за китка, защото ето какво се случи за ден", заяви още тя. 

"Спешно на извънредни заседания се излъчиха новите бордове на енергийните дружества, събраха се документи, произнесе се министърът и се вписаха за 24 часа", каза лидерът на БСП. 

"Това са промени в Българския енергиен холдинг, АЕЦ "Козлодуй", МИНПРОЕКТ. Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред. Такива са договорите на новите бордове", допълни Нинова.  

"Предоставяме справка от Търговския регистър за свързаност на новоизбраните лица и можете да потърсите кой-кой е. За нас остава един въпрос: защо уж новите партии, които искат да се борят със статуквото, обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него. Очаквайте утре нови факти и документи. Благодаря ви", заключи лидерът на БСП.