Нинова се зарече: Няма да крепим кворума на такова мнозинство

 Няма да крепим кворума на такова мнозинство. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на ръководството на ПГ на „БСП за България“ и Изпълнителното бюро на партията, предаде „Фокус“.

„Няма да се регистрираме освен в определени случаи. Внесли сме исканията на протеста", каза Нинова. По думите й БСП ще бъде в зала само за отмяна на данъка върху старите коли, отмяна на екологичната такса за дрехи втора употреба, увеличаване на пенсиите чрез преизчисляването им, намаляването на заплатите на политиците и увеличаване на помощите за деца.

„Това са нашите предложения, но и част от исканията на протеста, които сме внесли повече от месец. Това са единствените случаи, които ние ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания“, подчерта Нинова и поясни, че парламентът е мястото, където трябва да бъдат изпълнени тези искания. Тя уточни, че БСП продължава както досега. „Няма да се регистрираме за кворум. Групите ни, които обикалят страната в разговор за хората по „Визия за България“ продължават. Ще се върнем всички, ще се регистрираме за кворум, само при условията, които ви казах“, допълни Нинова. По думите й тогава ще има регистрация и участие в залата.

„Дотогава оставаме на сегашния режим“, посочи още лидерът на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!