На конгреса през януари ще се подготвяме за предстоящите избори - убедена съм, че ще има и предсрочен парламентарен вот. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с "Визия за България" и предстоящия конгрес на БСП през януари, предава "Фокус".

Нинова обясни, че депутатите от ПГ на "БСП за България" са в цялата страна. „Вече може би повече от месец. Много съм им признателна, благодаря и през вашия ефир. Поздравявам ги за усилията, поизморени са, но знам, че ще продължим с още по-голяма енергия. Докрая на декември трябва да продължат тези срещи, събираме конкретните предложения. В края на декември обобщаваме, януари ще имаме конгрес“, каза лидерът на БСП.

Тя уточни, че на най-висшия форум на партията трябва да се приеме „Визия за България“ в окончателен вариант. „Дотогава трябва да сме наясно с процедурите за номинация на евродепутати, т.е. подготовката ни е за избори, ако мога да обобщя за този конгрес. Европейски, защото те са определени и ясни през май. Убедено смятам, че ще имаме и предсрочни парламентарни, така че с конкретизацията на „Визия за България“, правим реално програма за управление на страната“, каза Нинова.