Народният представител Елена Гунчева отправи питане към Нинова, по повод твърдението, че на 18 март от Арсенал Казанлък са натоварени патрони и оръжие за Украйна.

Корнелия Нинова отговори: "Преди две заседания, г-жа Гунчева ми връчи този лист хартия, няма име на фирма, няма подпис. Това не е документ. В министерството не е постъпвал подобен документ, не е обсъждан въпрос за транспорт на оръжие, нито му е издавано разрешение.

Поискала съм да се направи справка за издаваните разрешения за износа, трансфера и транспорта на стоки и оръжия и технологии с двойна употреба докато този кабинет е на власт, по дни и седмици.

България изнася стоки и оръжия и технологии с двойна употреба за сигурно над 60 страни, но нито един износ не е осъществен, не от както е този кабинет, а от Минските споразумения."

Категорично и твърдо заявявам, че "БСП за България" няма да позволи със средствата, които разполагаме, България да бъде намесена във войната чрез доставка на оръжия, боеприпаси и стоки с двойна употреба, каза Нинова.

Приветствам това, което казвате и знам, и се надявам, че няма да отстъпите от тази позиция. Ще предоставим и други документи, както и свидетели на това, което се е случило, настоя обаче Гунчева.

Комисията в Министерството на икономиката и индустрията няма нито законовото, нито практическото право да проверява сделки на място. Ние получаваме документи, които първо са проверени и подписани от ДАНС, след това от военната информация, МВР, министерството на отбраната, министерството на външните работи и последен полага подпис министърът на икономиката, който и да е той. Ако имате съмнение, че нещо се извършва извън рамките на закона, моля да се обърнете към компетентните органи, обясни обаче Нинова.