Нинова заговори за редица оставки в кабинета на Борисов

Така никога няма да има справедливост, заяви лидерът на БСП

"Моралът" на Борисов се сблъска със задкулисието - и второто победи. Операция "чисти ръце" катастрофира. Това заявих в Асеновград, където отбелязахме празника на града, написа преди минути в личния си фейсбук профил лидерката на БСП.

Ето какво написа Нинова (публикуваме думите й без редакторска намеса):

Премиерът каза, че ГЕРБ поемат морална отговорност за апартаментите и къщите за гости, и дори само при съмнения, напускат постовете си. Не съмнения, а факти има за министър Порожанов, но Борисов не смее да му поиска оставката. Защо? Защото не е негов министър. Защото друг го назначи начело на министерството с най-сериозен бюджет за "усвояване". А какво стана с министрите Горанов и Ангелкова? За едни - само при съмнения, за други – не, дори и при доказателства. Задкулисието управлява и Борисов е зависим от него.

Така никога няма да има справедливост. Ще продължават да крадат милиони от парите на народа, а на него да подхвърлят трохи. Затова Борисов не иска да подаде оставка при загуба, докато не си гарантира следващ главен прокурор, който да не го закача. Решението е в три действия: преди избора на главен прокурор - промяна в правомощията му, ограничаване на безконтролната му власт и поставяне на неговите актове под съдебен контрол. Второто е нов закон за КОНПИ и трето - Европейска прокуратура, начело с Кьовеши. Справедливост може да има.