Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. Това заяви за Нова тв Петър Илиев, номиниран за министър на вътрешните работи.

"Кога започна атаката срещу мен - в деня, когато трябваше да се връчи мандатът на най-голямата парламентарна група. Защо моето име се завъртя като кандидат за премиер, при все че всички разбраха, че името ми е било обсъждано на много по-ранна фаза. Медиите, лансирали името ми, са част от целенасочена акция. Там са вложени много големи ресурси", добави той.

"Първо - вижте подбрания момент. Второ - никога центровете на задкулисието не са били толкова координирани и заедно насочени в опетняването на едно име", добави Илиев. 

"Всички български граждани, които се интересуват от политика, много добре знаят кои са тези зад кулисите... Когато кукловодите от задкулисните медии плюят по някого, значи той е стойностен. Ако го хвалят, значи той за нищо не става", каза още той.

"Имам пълната подкрепа на Слави и неговата мъжка дума, както на него, така и на всички от ИТН. Партията се създаде въз основа проекта национален референдум, в който аз имам ключово участие", уточни Илиев.

"Работя с много карибски държави, не само с Барбадос. Това е една зона, с която българската политика не се съобразяваше. Голям е приносът ми да възобновим отношенията ни с редица карибски държави", добави той.