Нов депутат попълни състава на Народното събрание - Богомил Петков. Той влиза от квотата на ПП от Габровски избирателен район на мястото на Яна Балникова. Преди няколко дни тя напусна парламента, за да стане част от екипа на премиера Кирил Петков в кабинета.

Иначе като точно 2 в дневния ред депутатите предвидиха решението си за намаляване на коледната ваканция на НС.

По правилник депутатите имат право на почивка от 22 декември до 10 януари. В деловодството на НС обаче са постъпили два проекта за решение. Единият на ПП, а вторият - на ИТН.

Първото предвижда депутатите  да се върнат на работа в първия работен ден след Нова година, което е 4 януари. Това обаче се пада вторник. Първото заседание за годината ще бъде на 5 януари. Последният работен ден за тази година пък ще бъде 23 декември, като те ще почиват и трите дни между празниците - от 29 до 31 декември. Така вместо 20 дни, те ще почиват реално 11.

ИТН на свой ред иска изцяло да се отмени ваканцията на депутатите, което означава, че те ще трябва да работят и между празниците - на 29, 30 и 31 декември.

Депутатите започнаха работа с парламентарен контрол с питания към новия здравен министър, след това ще продължат с ваканцията, а като трета точка е записан правилника на НС, който не успяха да завършат в четвъртък.