Нов скандал в четворната коалиция заради ген. Атанас Атанасов, от ИТН му скочиха заради...

Представителите на неговата партия му искат оставката, да си направи отвод, поиска Иво Атанасов от ИТН

Депутатът от ИТН Иво Атанасов изрази несъгласие с кандидатурата на ген. Атанас Атанасов да оглави комисията по вътрешен ред и сигурност, пише Трибюн бг.

„Промяната в правилника позволи на председателят на Народното събрание и зам.-председателите да оглавяват комисия. Аз нарекох това – поправката генерал Атанасов“, обяви депутатът от ИТН.

Той припомни, че длъжността зам.-председател на парламента е отговорна позиция, а с това предложение ген. Атанасов ще оглави и една от най-важните комисии. 

„Ген. Атанасов от 20 години е част от това статукво. Той беше част от Реформаторския блок, част  от правителството на Борисов и го крепеше да не падне от власт.

Представителите на неговата партия му искат оставката“, допълни още Атанасов от ИТН. Той призова ген. Атанасов да си направи отвод.

В отговор съпредседателят от ДБ заяви, че няма да го направи и допълни, че не се причислява към статуквото, защото никога не е бил от управляващите.   

Лидерът на ДПС Мустафа Карадаъй допълни, че хода на промяната е ясен и това се е видяло последните месеци и дни.

„Промяната се изразява в това да вадим скелети и да връщаме един период преди 89-та. За мен е нормално тази комисия на милицията да бъде оглавена от г-н Атанасов“, допълни още Карадайъ.

Депутатът от ИТН не пожела да гласуват отделно номинацията за председател и заяви, че като лоялен партньор от управляващата коалиция и подчерта, че е отправил молба за отвод.

„Но като не иска да се оттегли аз ще подкрепя кандидатурата“, допълни още Атанасов от ИТН.  

След гласуване предложението за Атанасов беше прието и той оглави вътрешна комисия.   

Атанасов стана член и на комисията за контрол над службите за сигурност и СРС-тата. Тя се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия по реда на числеността на групите. 

Първи начело на комисията застава Калоян Икономов от ПП. Ще го смени Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, след нея ще са Хамид Хамид от ДПС, Филип Попов от БСП, Николай Радулов от ИТН, Иван Димитров от ДБ и Николай Дренчев от "Възраждане".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ