Изпълняващият от вчера длъжността изпълнителен директор на Национална агенция "Пътна инфраструктура" Иван Атанасов е поел ангажимент към премиера Сергей Станишев да бъде на ръководното място само до 5 декември. До тогава Атанасов се надява да бъде одобрен титуляр за пътната агенция, а той да се върне начело на Надзорния съвет.
Днес Иванов направи  инспекция на строителството на пътен възел "Коритна" край Ябланица и отсечката в Хаинбоаз до Вонеща вода.
Още преди да бъде поставен на този пост, столът се оказа горещ и никой не желаеше да седне на него. Според вицепремиера Меглена Плугчиева последният директор Димитър Иванов си е отишъл, тъй като не успял да се справи с екстремната ситуация, в която попадна - да изпълни изискванията на ЕК, поставени пред България. Официално бе обявено обаче, че инж. Димитър Иванов напуска по здравословни причини. Той зае този пост през август тази година. А за времето докато бе шеф подчинените му коментираха, че е успял само да назначи около 150 души. Преди Иванов да заеме поста, за изпълнителен директор през февруари бе назначен Милош Александров Поцков, който замени пък подалия оставка Веселин Георгиев. Тогава като мотив за оставката си Георгиев посочи създалата се след 3 януари т.г. ситуация във Фонд РПИ след ареста на двама висши служители с подкуп.
Най-късно до 15 декември трябва да бъде пуснат в експлоатация пътния възел край Ябланица, свързващ пътя София-Плевен-Русе и София-Велико Търново-Варна, съобщи още днес новият директор.
По отношение на автомагистрала "Люлин", заради която евроекспертите са ни скастрили,  Атанасов заяви, че ще бъде направен подробен анализ по изпълнението на договора, след което ще бъдат предложени и различни варианти за довършването на магистралата, чийто краен срок е 2010 г. Компанията "Мата Чингиз", която работи по завършването на аутобана, е отказала участието на български подизпълнител. /БЛИЦ