Още с встъпването си в длъжност поставих за срок да се запозная с всички предстоящи проекти и да започна активно участие за тяхното реализиране. Моята амбиция е най-после да видя държавни и общински институции да работят заедно, заедно да подреждат приоритетите си, за да може най-накрая да случваме всеки един проект далеч по-бързо и по-качествено. Това коментира в интервю за БЛИЦ новият областен управител на област Пловдив Дани Каназирева.

"За мен да работя с кмета на Пловдив Здравко Димитров е най-нормалното нещо, ако няма диалог и възпитание, което е най-важното, нещата няма да се случат. Това важи и за всички останали кметове в област Пловдив без значение от коя политическа сила са.

Най-важно е за една община да се решават проблемите и да се реализират идеите и то с подкрепата на държавата, смята губернаторът на втората по-големина област в България", допълни тя. 

Дани Каназирева говори за запазването на стратегическия за Пловдив бетонен мост, се свърза най-големия квартал "Кючук Париж" с останалата част на града. Предходния кмет Иван Тотев имаше намерение да го бута, но новия кмет Здравко Димитров и Каназирева заявиха, че мостът остава.

"Това е позицията и на кмета, и на мен като областен управител. Пловдив трябва да се стреми да запази на всяка цена тази пътна връзка и това е възможно при добро взаимодействие между държавна и общинска власт. Предстои проектиране на новия мост, едва след това ще се демонтира старият мост, но едва когато имаме проект и осигурено финансиране", е категорична Каназирева. 

Приоритетни проекти за мен са и югоизточния обход на Пловдив от новото колело при Асеновградско шосе. Нашата огромна амбиция е най-после до пролетта да се обяви обществена поръчка, тъй като доста се забави този проект.

Другият проект е околовръстното шосе, много важна пътна артерия. Там вече я обявена обществената поръчка за проектиране. Друг приоритет на мен и екипа ми е проекта за каскада Въча. Там се изгубиха ценни 10-15 години. Там имаше проектиране за над 1 милион лева, но той се хвърли в кошчето. Предстои реализиране и на този проект. 

Ако тези проекти станат факт, ще отчета един много успешен мандат, каза още областният управител. Заедно с ВиК и община Пловдив заедно ще решават проблема с разхищаването на питейната вода в ромския квартал "Столипиново", обясни още губернаторът.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ